Yangın Kapısı Sırları

Sandık üzerindeki fitil yuvasına oranlı güçlü birinci sınıf ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; daire sayısı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Kullanılacak şahsiyet nüshası 100 kişyerinde aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış baplarında PUSH Amerikan bar veya PANİK BAR olmalıdır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları ağır ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı cesim binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

çoklukla pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden dünya seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını esenlarlar.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle birlikte henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun esas sebebi arsa yitirilmesine özlük vermemesi ve Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul henüz azca maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu cümle çoklukla ivedi bir durumda çabucak açılabilen sonuç çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven alelumum bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp art çekilebilmesini sağlamlar.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunduğu binanın yürekerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı istirdat yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara münasip biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın kapıları, yangın esnasında alevlerin ve dumanın geçişini karışmak karınin özel olarak mutasavvertır. Yangın esnasında bapnın sızdırmaz olması, yangının öbür odalara yahut binalara yayılmasını engeller.

Özellikle rafine ve giranbaha materyallerin evetğu odaların kapılarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha erdemli evetğu alanlarda da tercih edilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *